Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća srca i pečurke na maslacu u rerni

Pileća srca i pečurke na maslacu u rerni

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346153
Pileća srca i pečurke na maslacu u rerni
Fotografije: Biserka Josifova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Pileća srca i pečurke na maslacu u rerni - najbolje idu uz čašu vina ili piva"

Potrebni sastojci

  • pileća srca - 500 g
  • pečurke - 300 g
  • belo vino - oko 100 ml
  • so
  • biber
  • kravlji maslac - nekoliko kriški
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite (naseckajte) i stavite u pleh 500 g ohlađenih pilećih srca i 300 g krupno iseckanih šampinjona.

Dodajte malo belog vina, soli, bibera i kriške maslaca.

Pileća srca i šampinjone na maslacu pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, mešajući nekoliko puta.

Sos postaje jedinstven, a ako popijete i čašu piva, biće odlično!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: