Pečurke na maslacu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
51714711186
Pečurke na maslacu
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 16
29/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Pečurke na maslacu su ukusno meze za pivo, pečurke na maslacu su pogodne za predjelo, pečurke na maslacu su i idealni garnirung. Tako da, evo ih"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 400 g
  • maslac - dve trećine pakovanja od 125 g
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena, sitno iseckan
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija - sveže iseckana
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pečurke i odvojte glavice od drški. Ako je potrebno isecite ih na parčiće, ali je dobro da su veće.

Zagrejte maslac i ulje u dubokom tiganju s poklopcem, sipajte pečurke, promešajte i ostavite da se dinstaju pod poklopcem. S vremena na vreme mešajte.

Nakon desetak minuta dodajte začine i beli luk. Dinstajte još pet minuta, sklonite s ringle i pospite iseckanom svežom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: