Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom, mutimo mikserom. Dodajemo toplu kafu, ulje i sveže mleko sa vanilom. Mutimo i dodajemo prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom za hleb.
Promešamo da dobijemo smesu za kolač i sipamo u pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje. Pečemo koru u ugrejanoj rerni na 170 stepeni, proveravamo čačakalicom za zube. Prvih 20 minuta ne otvaramo rernu.
Vadimo na rešetku da se ohladi i nožem poravnamo. Reckastim nožem sečemo koru za kolače na dva dela. Stavljamo donju deo kore na veliki poslužavnik i četkom prelivamo sa polovinom zaslađenog mleka.
U šerpi ugrevamo 500 ml svežeg mleka sa šećerom. Skrob umutimo sa preostlaih 100 ml i sipamo u mleko. Promežamo žicom na umerenoj vatri da ne zagori i skidamo sa vatre.
Dodajemo 1 supenu kašiku maslac da se rastopi i prebacujemo u novu posudu, odozgo stavljamo foliju da se ne uhvati korica. Ostavljamo u zamrzivač da se ohladi brže, pazimo da se ne zamrtne.
U novu posudu sipamo 200 ml hladnog mleka i mutimo sa kremom od vanile, koji je gotov za 3-4 minuta sa mikserom. Posebno umutimo tečnu pavlaku u podelimo na dva dela.
U krem od vanile sipamo oko 1/3 umućene pavlake, a u hladan krem od banane preostali deo. Poslastičarsku boju u prahu sipamou u supenu kašiku svežeg mleka i mutimo da postane tečna.
Sipamo u krem od vanile, on je za ukras. Namažemo donju koru polovinom krema od banane, odozgo posipamo rendanom crnom čokoladom i poklapamo drugom prelivenom korom.
Ne preterujemo sa sirupom da ne dobijemo kašu. Ja sam stavila na aluminijumsku filiju i kad sam prelila folijom, poklopila sam lakše. Sa preostalim kremom namažemo celu tortu i ostavljamo u frižideru na 30 minuta.
Sipamo roze krem u špric sa nastavkom i ukrašavamo ivice torte. Nožem obeležimo kolače i ukrašavamo roze kremom, čokoladnom lopticom i rastopljenom čokoladom sa maslacem. Ostavljamo da se ohladi 1 noć u frižideru. Drugog dana su sočne i ukusne. Samo za goste!
Komentari