Način pripreme
Za ćufte: Mleveno meso staviti u dublju posudu, dodati sitno iseckan crni luk, jaje i izmešati. Kiflu potopiti u mleko, ocediti je i dodati u posudu sa mlevenim mesom. Začiniti po ukusu (dodati so, biber i univerzalni začin). Umešati prezle. Sve dobro zamesiti rukom.
Uzimati po malo smese, dlanovima oblikovati ćufte i pržiti ih na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Za bešamel: Ugrejati maslac, dodati brašno, propržiti, uluti vruće mleko, začiniti po ukusu (dodati začine po sopstvenom izboru). Kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
U vatrostalnu posudu poređati ćufte i preliti ih bešamelom. Posuti rendanim kačkavaljem. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta. Služiti toplo.
Savet: Možete koristiti mešano mleveno meso ili svinjsko-po sopstvenom izboru, svakako dobijate ukusan obrok.Prijatno!