Način pripreme
U mleveno meso dodajte sitno iseckane dve vrste luka, šargarepu, isečenu na sitne kockice, celer, isečen na sitne kockice, dodajte mleveni biber, so, iseckan peršuna, prstohvat-dva majčine dušice i oprani pirinač.
Promešajte i dodajte vodu u nadev. Nemojte prethodno pržiti na vatri, koristite sirov.
Paprike očistite i punite smeosm. Svaki otvor paprike potopite u brašno.
Poređajte u šerpu, prelijte maslinovim uljem, dodajte paradajz i dodajte vodu do pola paprika. Sa strane sipajte nekoliko zrna miksa bibera i malo soli.
Stavite na jaku vatru da provri, nakon toga smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 30-40 minuta.
Skinite sa vatre.
U suvom tiganju prepecite kašičicu brašna. Pomešajte sa malo sosa od paprika i sipajte u šerpu. Stavite ponovo na vatru samo da provri. Pospite iseckanim peršunom.