Pijani koh

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18922
09/08/2019
"Koh sa mirisom koji omamljuje, a to će vas zaista opiti "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano270
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • brašno - 200 g
  • šećer - 150 g
  • cimet - 1 prstohvat
  • za sirup
  • voda - 600 ml
  • šećer - 200 g
  • rum - 1 šoljica
  • sok od limuna - 3 kašike
  • za garniranje
  • trešnje - kandirane
  • nana - sveži listovi
  • i još
  • puter - 1 loptica
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu izlomite jaja, sipajte šećer u umutite mikserom u vazdušast krem. U malim porcijama dodajte brašno i prstohvat cimeta uz neprestano mešanje gore - dole drvenom kašikom, kako smesa ne bi spala.

Premažite dobro pravougaoni pleh maslacem. Sipajte smesu, poravnajte je i ispecite koh na 190 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa uključenim ventilatorom za oko 20 minuta. Izvadite gotov koh i ostavite ga dok se potpuno ne ohladi.

U šerpu sipajte vodu i šećer za sirup. Kuvajte oko 10 minuta. Skinite sa vatre, pa dodajte jednu šoljicu ruma i 3 kašike soka od limuna. Prelijte ohlađeni koh vrelim sirupom, ali ga prethodno isecite na kvadrate. Ukrasite kandiranim trešnjama i listovima sveže nane.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar