Pijani riblji fileti

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Pijani riblji fileti
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 4
04/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"Riblji fileti - sočni, prepuni mirisa vina, belog luka i maslaca - neverovatan delikates!"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prepolovite riblje filete od oslića, bakalara ili ajkule i osušite ih kuhinjskim papirom. Stavite malo brašna u činiji, posolite i pobiberite i uvaljajte svako parče.

Nasecite crni luk, mladi luk i beli luk na sitno. Sipajte maslinovo ulje u tiganj i ugrejte ga. Postavite filete i za kratko iz zapržite do zlatne boje sa obe strane.

Izvadite ribu da se ocedi od viška ulja na ubrusu. U tiganj stavite crni luk i pržite ga dok ne omekša. Dodajte beli i mladi luk, promešajte i propržite još minut dok ne omekšaju.

Sipajte vino, posolite, dodajte biber i ostavite nekoliko sekundi da alkohol ispari. Vratite filee ribe u tiganj, stavite 2 kašike maslaca i ocedite sok od pola limuna.

Sačekajte dok tečnost ne ispari i riba ne ostane skoro samo na masti i onda sklonite sa vatre. Pospite ribu peršunom i servirajte sa parčetom limuna.

Bela riba pripremljena na ovakav način ostaje sočna, puna mirisa belog luka, vina i maslaca i veoma je ukusna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: