Jermenski koh

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
276
11
375
Jermenski koh
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 2
20/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
"Probajte neverovatan koh i shvatićete da sve što se priča o jermenskim kolačima je čista istina"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 180 g
  • vanilin šećer - 10 g
  • griz - 7 kašika
  • brašno - 7 kašika
  • za sirup
  • sveže mleko - 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, dok ne dobijete beli i gusti krem.

Nakon toga dodajte griz, a zatim brašno i prašak za pecivo.

Smesu rasporedite u izduženu tavu, premazanu uljem i posipanu brašnom.

Blago prodrmajte i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

Kora se peče oko 35-40 minuta, a rerna se ne otvara prvih 20 minuta.

Kada se kora ispeče i blago ohladi, prelijte svežim mlekom.

Ako koristite pasterizovano mleko, nije potrebno da bude prethodno kuvano.

Kada se koh ohladi, savite u frižider na nekoiko sati i servirajte.

Možete ukrasiti po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: