Hrskavo pečeno povrće

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
10/08/2019
"Nije dovoljno da je samo pečeno, treba i da je hrskavo, a ovo je zaista sjajno "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano80
  • Pregledi tokom meseca80
  • Pregledi tokom sedmice49
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad (srednje veliki ili 2 mala)
  • krompir - 2 komada (srednji)
  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 komad (po želji)
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
  • pivo - 1 šolja
  • ulje - 8 kašika
  • poh sa kornflejksom - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Opran patlidžan isecite na kolutove i stavite u posudu sa slanom vodom. Ostavite tako oko 20 minuta, da izađe crna voa, nakon toga operite i dobro ocedite.

Isecite krompir i paradajz na kolutove, a papriku i luk na tanke ivice. U posudu za pečenje sipajte ulje i krompir, pospite začinom od povrća i dobro promešajte.

Treba dobro da se namaste i da se polepe začini. Počnite da ređate svo povrće, kao što se vidi na slici.

Sipajte pivo i preostalo ulje, ako volite pikantna jela, pospite biberom ili belim biberom. Stavite jelo da se peče na 180-200 stepeni.

Kada počne da se hvata korica, izvadite i pospite smesom za pohovanje, zapecite dok ne bude potpuno gotovo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar