Hrskavo pečeno povrće

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Hrskavo pečeno povrće
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Nije dovoljno da je samo pečeno, treba i da je hrskavo, a ovo je zaista sjajno"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad (srednje veliki ili 2 mala)
  • krompir - 2 komada (srednji)
  • paradajz - 2 komada
  • paprika - 1 komad
  • luk - 1 komad (po želji)
  • univerzalni začin - 1 kašičica, od povrća
  • pivo - 1 šolja
  • ulje - 8 kašika
  • poh sa kornflejksom - 2 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Opran patlidžan isecite na kolutove i stavite u posudu sa slanom vodom. Ostavite tako oko 20 minuta, da izađe crna voa, nakon toga operite i dobro ocedite.

Isecite krompir i paradajz na kolutove, a papriku i luk na tanke ivice. U posudu za pečenje sipajte ulje i krompir, pospite začinom od povrća i dobro promešajte.

Treba dobro da se namaste i da se polepe začini. Počnite da ređate svo povrće, kao što se vidi na slici.

Sipajte pivo i preostalo ulje, ako volite pikantna jela, pospite biberom ili belim biberom. Stavite jelo da se peče na 180-200 stepeni.

Kada počne da se hvata korica, izvadite i pospite smesom za pohovanje, zapecite dok ne bude potpuno gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: