Način pripreme
Maline staviti u dublju posudu, dodati 1 čašu šećera, 1 vanilin šećer, 50 ml vode i propasirati (zgnječiti pasirkom za pire krompir).
U dublju posudu usuti brašno, griz, 1 čašu šećera, 1 vanilin šećer, prašak za pecivo i izmešati. Pleh (srednjih dimenzija) premazati uljem. Posuti trećinom suvih sastojaka (mešavine brašna, griza, vanilin šećera, šećera i praška za pecivo).
Preko rasporediti polovinu smese od malina, potom red suvih sastojaka, opet drugi deo malina i završiti redom suvih sastojaka. Sjediniti 150 ml vode i 150 ml ulja, preliti kolač.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, a potom pojačati na 200 stepeni i kolač peći još 20 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene veličine, posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Savet: Umesto malina možete koristiti višnje ili jagode. Brašno, griz i šećer meriti čašom od 200 ml.