Originalan krem Šarlota

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
11/08/2019
"Da li želite da postanete pravi majstor za torte, treba da usavršite pripremu originalnog krema Šarlota "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano213
  • Pregledi tokom meseca213
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U malu metalnu posudu sipajte sveže mleko i dodajte 150 g šećera, stavite na umerenu vatru i kuvajte dok ne provri (kao gust sirup).

Mikserom umutite jaje i preostali šećer, dodajte šećerni mlečni sirup u njega i ponovo promešajte mikserom. Stavite smesu na umerenu vatru i kuvajte dok se ne zgusne, ostavite da se ohladi.

U posudi umutite maslac, lagano u njega dodajte hladan šećerni sirup i mešajte dok ne dobijete mekan krem.

Na kraju dodajte vanilu i konjak i promešajte da aromatizujete ukusan i mekan krem Šarlotu. Možete obojiti poslastičarskom bojom ili kakaom.

Pre korišćenja krema je dobro da ga ostavite u frižideru na 10 minuta da se stegne.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar