Predjelo sa tikvicama i krompirom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
12/08/2019
"Ukusne ideje uvek su dobro došle u kuhinju svih smelih kulinara eksperimentatora "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca54
  • Pregledi tokom sedmice53
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1 komad, mala (220 - 250 g)
  • krompir - 350 g
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • origano - 1 prstohvat, sušeni
  • bosiljak - 1 grančica, svež
  • maslinovo ulje - 4 kašike + za posipanje (po želji)
  • limun - 1/2 citrusa, ili po ukusu
  • biber - 1 prstohvat, sveže mleven
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Kada je gotov procedite ga i ostavite da se ohladi.

2. Iseckajte tikvicu na veoma sitno, ne ljušteći je - koristite mladu i krhku tikvicu.

Dinstajte u maslinovom ulju nekoliko minuta s malo soli i origana dok blago ne omekša, ali sačuva boju i svežinu. Sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

3. Skuvan ohlađen krompir isecite na sitne parčiće. Pomešajte sa tikvicom i začinite sokom od limuna + malo kore, narendane na fino rende, biberom, solju i iseckanim svežim bosiljkom.

Ako procenite dodajte i još maslinovog ulja, ali ovo od tikvica bi po meni bilo dovolino.

4. Servirajte predjelo sa maslinama, sirom i prepečenim kriškama.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar