Musaka sa tikvicama, krompirom i lukom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8596
3
21/11/2018
"Musaka bez mesa, ali isto toliko ukusna - vidite kako "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano914
  • Pregledi tokom meseca39
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 - 4 srednje veličine
  • krompir - 6 - 7 srednje veličine
  • luk - 3 glavice srednje veličine
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • ulje
  • voda
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo oljuštimo tikvice i sečemo ih na krugove u veliku posudu, posipamo ih solju, da se ocedi nepotrebna voda. Posle ljuštimo luk i krompir i sečemo i njih na krugove.

U veliku posudu za pečenje počinjemo da ređamo prvo kriške tikvica gusto jednu do druge, posle preko njih krompir.

Nakon toga stavljamo krugove luka i skroz odozgo opet tikvice. Začinjavamo solju, alevom paprikom, biberom i uljem. Po izboru možete da stavite i šarenu so.

Sipate malo vode do polovine i stavljate musaku da se peče u rerni na 220 stepeni. Pet minuta pre nego što izvadite musaku pravite preliv, tako što umutite kiselo mleko i dva jaja. Kada se dobije blago braon korica gotovo je.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar