Način pripreme
Luk sitno iseckamo i pržimo u plehu u ugrejanom ulju.
Nakon što omekša dodajemo tikvice, isečene na kockice, a nakon toga i krompir isečen na kockice.
Pirinač operemo i dodajemo u zaprženo povrće zajedno sa šoljom vode.
Musaku začinimo solju i biberom. Kad pirinač nabubri stavljamo rendani paradajz, sitno iseckani peršun i mirođiju.
Jelo promešamo, sipamo dve šolje vode i vegetarijansku musaku stavljamo da se peče u rerni oko pola sata na 200 stepeni.
Kad bude gotova, musaku sa tikvicama prelivamo prelivom od dva jajeta sa kiselim mlekom sa malo sode i dve kašičice brašna.
Musaku sa tikvicama, krompirom i pirinčem pečemo još desetak minuta dok ne dobije lepu boju.
Ako voliš musaku, probaj obavezno našu klasičnu musaku, grčku musaku ili pogledaj kako se pravi mekani preliv za musaku.