Slana praznična torta

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
1990
2
14/08/2019
"Praznik je uvek kada nam neko pripremi ukusnu slanu tortu, a mi je poslužimo uz bocu dobrog, hladnog vina "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano321
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštite i skuvajte. Ocedite ih i izgnješite viljuškom, posolite i dodajte biber. U kalup za tortu sa pokretnim prstenom, koji ste premazali sa malo ulja, stavite polovinu krompira i oblikujte podlogu za tortu.

Odozgo premažite majonezom, pospite sa polovinom narendanog sira i kačkavalja. Rasposedite kobasicu i krastavac, koje ste naseckli na male kockice.

Pokrijte novim slojem krompira i zatim istim redom stavite ostale namirnice. Tortu prekrijte preostalim majonezom i pospite narendanim kačkavaljem.

Skinite prsten kalupa i ukrasite kolutovima čajne kobasice i tankim kolutovima krastavca. Odozgo poređajte polovine čeri paradajza, a u sredinu stavite maslinu isečenu u cvet.

Za dodatnu svežinu torte dodajte još kolutova krastavca i listove bosiljka. Ostavite trotu na hladnom mestu nekoliko sati. Ukusna, sveža i lepa torta za svaki praznik!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar