Gust pasulj

Gust pasulj
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 3
15/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
"Da li i vi volite da pasulj bude gušći, zato što je tako ukusniji"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 250 g, beli
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad, zelena
  • luk - 1 mala glavica
  • so - po ukusu
  • začin za beli pasulj - 1 kašičica
  • nana - suva i sveža
  • zaprška
  • ulje - 3 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika, ravna
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Beli pasulj potopite prethodne noći na 12 sati. Drugog dana stavite na vatru i kuvajte 10 minuta. Vodu prospite, prelijte novom mineralnom vodom i stavite na vatru da se kuva.

Dodajte isečenu zelenu papriku na trakice, sitno iseckan luk, komade šargarepe i začin za beli pasulj. Kuvajte dok ne bude gotovo, dok zrna ne omekšaju. Začinite solju po ukusu.

U malom tiganju ugrejte ulje. Dodajte kašičicu brašna, promešajte i skinite sa vatre. Dodajte dimljenu alevu papriku i ponovo pormešajte.

Rešetkastom kašikom sišpajte kuvana zrna pasulja u tiganj, dodajte kutlačom od vode u kojoj ste kuvali pasulj i promešajte.

Zgusne se za minut. Ako je previše gusto, sipajte još bujona. Popsite suvom nanom ili isečenim svežim listovima.

Servirajte za ručak. Prijatno!

Možete koristiti i pasulj iz konzerve, ali ovaj sam ja kuvala. Za više porcija, povećajte sastojke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: