Način pripreme
Beli pasulj potopite prethodne noći na 12 sati. Drugog dana stavite na vatru i kuvajte 10 minuta. Vodu prospite, prelijte novom mineralnom vodom i stavite na vatru da se kuva.
Dodajte isečenu zelenu papriku na trakice, sitno iseckan luk, komade šargarepe i začin za beli pasulj. Kuvajte dok ne bude gotovo, dok zrna ne omekšaju. Začinite solju po ukusu.
U malom tiganju ugrejte ulje. Dodajte kašičicu brašna, promešajte i skinite sa vatre. Dodajte dimljenu alevu papriku i ponovo pormešajte.
Rešetkastom kašikom sišpajte kuvana zrna pasulja u tiganj, dodajte kutlačom od vode u kojoj ste kuvali pasulj i promešajte.
Zgusne se za minut. Ako je previše gusto, sipajte još bujona. Popsite suvom nanom ili isečenim svežim listovima.
Servirajte za ručak. Prijatno!
Možete koristiti i pasulj iz konzerve, ali ovaj sam ja kuvala. Za više porcija, povećajte sastojke.
Komentari