Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Šareni pasulj u rerni

Šareni pasulj u rerni

Anelia TerzievaAnelia Terzieva
Kuvar
2486071160
Šareni pasulj u rerni
Fotografije: Anelia Terzieva
1 / 4
23/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
4
"Ako želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela."

Potrebni sastojci

  • šareni pasulj - 1/2 kg
  • dimljena slanina - 4 komada
  • zelene paprike - 1
  • šargarepe - 2
  • mladi luk - 2 struka
  • ulje
  • brašno - 2 supene kašike
  • brašno - 1 supena kašika, od vrganja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • divlja nana
  • selen
  • so
  • crni biber
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo pasulj na jednu noć u vodi.

Sipamo ga i stavljamo ga u čistu vodu da jednom provri. Sipamo ovu vodu i ponovo operemo.

Kuvamo dok ne bude gotovo. Lično ja koristim uređaj za sporo kuvanje gde se pasulj krčka na visokom stepeni 5-6 sati.

Jedno za drugim propržimo sitno naseckani mladi luk, šargarepu i papriku. U njih dodajemo naseckanu slaninu i propržimo i nju.

Dodajemo alevu papriku, brašno i sušene vrganje koje ćemo takođe propržiti toliko da upiju masnoću i razređujemo hladnom vodom (otprilike 2 šolje).

Dodajemo so, crni biber, divlju nanu i selen (svež/zamrznut ili suv).

Dobro izmešamo i ostavljamo na ringli dok ne provri.

Dobijenu smesu dodajemo u već skuvani pasulj i sve sipamo u duboku tepsiju.

Pasulj pečemo u rerni otprilike 35-40 minuta.

Jelo poslužujemo sa sitno naseckanim peršunom.

Ako želite da skuvate posni pasulj, možete da preskočite deo sa slaninom, ali ona daje veoma prijatan dimljeni ukus jela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: