Način pripreme
Ogulite luk i šargarepu. Operite sve povrće i stavite ga u kuhinjskog robota. Sitno ga iseckajte (ja sam celer ceo stavila, ali vi, ako želite, možete ga ubacite u robota).
Uključite kuker. Stavite 1-2 supene kašike ulja. Izaberite funkciju prženje (regular cooking) i sačekajte da se zagreje. Propržite povrće.
Stavite pasulj i sipajte vodu. Dodajte paradajz pire. Uključite funkciju kuvanje (pressure cooking) i podesite tajmer na pola sata. Zatvorite poklopac i sačekajte da se skuva.
Za to vreme napravite zapršku.
U velikom tiganju ili kaseroli propržite alevu papriku (pazite da ne zagori). Stavite brašno i sačekajte 1-2 minute. Isključite i odvojte.
Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje.
Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja.
Dodajte sve začine. Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom.
Pasulj u kukeru je gotov.