Pasulj u kukeru

Pasulj u kukeru
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
5
"Posni posulj - neverovatno ukusan i brz za spremanje"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 300 g
  • šargarepe - 1 komad
  • luk - 1 komad
  • paprike - 1 crvena
  • celer - 1 komad
  • so
  • crni biber
  • paradajz pire - 1 supena kašika
  • divlja nana
  • selen
  • čubar
  • Za zapršku
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite luk i šargarepu. Operite sve povrće i stavite ga u kuhinjskog robota. Sitno ga iseckajte (ja sam celer ceo stavila, ali vi, ako želite, možete ga ubacite u robota).

Uključite kuker. Stavite 1-2 supene kašike ulja. Izaberite funkciju prženje (regular cooking) i sačekajte da se zagreje. Propržite povrće.

Stavite pasulj i sipajte vodu. Dodajte paradajz pire. Uključite funkciju kuvanje (pressure cooking) i podesite tajmer na pola sata. Zatvorite poklopac i sačekajte da se skuva.

Za to vreme napravite zapršku.

U velikom tiganju ili kaseroli propržite alevu papriku (pazite da ne zagori). Stavite brašno i sačekajte 1-2 minute. Isključite i odvojte.

Otvorite pasulj i kutlačom uzimajte po malo od bujona i stavljajte u brašno mešajući dok se ne apsorbuje.

Tako dok se ne razredi zaprška i možete bez problema da ga prebacite u šerpu kod pasulja.

Dodajte sve začine. Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom.

Pasulj u kukeru je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: