Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Jela u đuvečari»Beli pasulj u đuvečari

Beli pasulj u đuvečari

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
1153834138
Beli pasulj u đuvečari
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 3
27/03/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
3
"Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male."

Potrebni sastojci

  • beli pasulj - 400 g
  • praziluk - 2 velika struka
  • šargarepa - 2 komada
  • crvene paprike - 1 komad
  • ljutenica - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Beli pasulj oko 350-400 g, potopimo ga u hladnu vodu prethodne noći. Drugog dana operemo lepo i stavljamo u posoljenu vodu da se kuva na tihoj vatri.

Dok se pasulj krčka za to vreme očistimo dva velika struka praziluka i sitno iseckamo.

Šargarepu i crvenu papriku takođe operemo i isečemo. U duboki tiganj sipamo malo ulja i čim se ugreje sipamo iseckani prazliluk.

Dinstamo i dodajemo isečenu šargarepu i crvenu papriku, dinstamo dok ne omekšaju.

Kad beli pasulj provri, merimo 20 minuta i skidamo sa vatre. Ocedimo od vode u kojoj se kuvao i sipamo u đuvečaru.

Dodajemo dinstamo povrće i po malo ljutenice. Posolimo sve i lepo promešamo. U posudi rastvorimo alevu papriku sa malo vrele vode i prelivamo beli pasulj, koliko da ga lepo porike.

Stavljamo poklopac na đuvečaru i stavljamo u rernu.

Pečemo pasulj dok ne bude gotov na 150 stepeni.

Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: