Način pripreme
Kolenicu odvojimo od kostiju i meso sečemo sataricom sitno. Slanina treba da bude sveža, ne slane, takođe sitno iseckamo.
Prebacujemo u duboku i široku posudu i dodajemo so, sveže samleven biber i kumin, ljute paprike, očišćene od semenki i sitno iseckane, i sitno izrendan crni luk.
Mleveno meso mešamo najmanje 15-20 minuta lepo dok ne pobeli dok ne počne da liči na testo, postepeno dodajemo ledenu gaziranu vodu.
Od mlevenog mesa oblikujemo spljeskane ćuftice jednake gramaže, prebacujemo u pleh, pokrivamo streč folijom i stavljamo u frižider na jedan dan (24 sata), dobro je da pleh stavimo u hladniji deo frižidera, na primer ispod komore.
Nakon toga ćufte pečemo na roštilju ili električnom roštilju.
Roštilj obavezno treba da bude dobro ugrejan. Možemo mazati parčetom slanine, ali crnim lukom, isečenim na krugove.
Serviramo sa prilogom po izboru - ja sam sa pečenom slaninom, ljutim paprikama i krugovim crnog luka.
Prijatno!