Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Ćuftice od divljači na roštilju

Ćuftice od divljači na roštilju

Ćuftice od divljači na roštilju
Fotografije: Hristiana Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Predstavljamo vam pobednika u takmičenju za najukusniji roštilj - ove ćuftice od divljači"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 1 kg, od divljači
  • mleveno meso - 500 g, kupljeno (po želji)
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber - po ukusu
  • čubar - po ukusu
  • šarena so - po želji
  • pivo - 100 - 200 ml
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću posudu stavljamo mleveno meso. U njega dodajemo paprike luk (sitno iseckan), izgnječen beli luk, i začine.

Dodajemo pivo i lepo zamesimo.

Umesto piva možemo staviti gaziranu vodu. Ostavljamo sve da upije i oblikujemo ćufte, lepo ih spljskamo zato što se mleveno meso skuplja.

Pečemo na roštilju dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: