Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojaka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
17/08/2019
"Super ukusan frikase, omiljen praktičnim domaćicama "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano125
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake očistimo i skuvamo u posoljenoj vodi. Nakon toga ih izvadimo iz bujona, očistimo od kostiju i ostavljamo meso sa strane.

Zagrevamo maslac u šerpi ili posudi. Dinstamo u njemu beli luk. Dodajemo brašno, koje smo razmutili u malo bujona u kome se kuvalo pile.

Mešamo lagano i kontinuirano nekoliko minuta. Nakon toga postepeno dodajemo 2 šolje bujona. Dodajemo pileće meso i začinjavamo po ukusu.

Nastavljamo da mešamo dok se ne dobije sos. Gotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar