Način pripreme
Očistite malu glavicu luka i sitno je isecite. Stavite pirnač da se kuva u šerpi sa 1 šoljom vode, ocedite ga i ostavite da se ohladi. U posudu stavite mleveno meso sa svim začinima, dodajte belance, luk i pirinač. Dobro promešajte mleveno meso i obilujte ćuftice.
U šerpu stavite litar i po vode da provri i rastvorite teleći bujon. Svaku ćufticu uvaljajte u brašno i skinite višak brašna. Stavite ćuftice u vreo bujon i kuvajte 15 minuta, nakon toga skinite sa vatre.
U šerpu stavite maslac, ugrejte i dodajte brašno, propržite i sipajte bijon iz ćuftice uz neprestano mešanje. U posudi umutite žumance sa dva jajeta, dodajte mleko, so, biber i majčinu dušicu.
Uz neprestano mešanje sipajte po malo od bujona u mlečnu smesu, da se temperature izjednače i nakon toga pažljivo sipajte u šerpu.
Dodajte ćuftice u dobijenu sos, probajte i procenite da li treba da dodate so ili biber. Kuvajte desetak minuta, mešajte da ne zagori po dnu. Po želji, prilikom serviranja pospite svežim peršunom.