Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Tikvice četiri sira iz rerne

Tikvice četiri sira iz rerne

Kostadin StefanoffKostadin Stefanoff
Početnik
63363
Tikvice četiri sira iz rerne
Fotografije: Kostadin Stefanoff
1 / 2
17/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Dijeta može da počne ... i bez nas, zato što mi jedemo ove tikvice sa četiri sira iz rerne"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 800 g
  • jaja - 5 komada, velika
  • kiselo mleko - 150 g
  • kravlji sir - 60 g
  • sir - 60 g, ovčiji
  • mocarela - 60 g, zrela
  • ementaler - 60 g
  • majčina dušica - 1 kašičica, sveža ili 1/2 kašičice, suva
  • origano - 1 kašičica, svež ili 1/2 kašičice, suv
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite tikvice na širokre trake, debljine oko 2-3 mm. Ili na krugove iste debljine. Osušite ih ubrusom ili krpom.

Umutite jaja u posudi. U njih dodajte kiselo mleko izmrvljene/izrendane sireve, so i biber po ukusu i zelene začine. Dobro promešajte.

Uzmite malo pleh i namažite ga. Poređajte dva reda tikvica po dnu i fino ih namažite. Pokrijte delom smese. Ređajte dok ne potrošite sastojke, poslednji sloj treba da budu tikvice. Pospite rendanim kačkavaljem.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stepeni dok kačkavalj ne postane zlaran. Minimum 25 minuta. U zavisnosti od vrste i kvaliteta kačkavalja biće potrebno između 25-40 minuta.

Napomena: Sireve možete zameniti sa sirevima po ukusu, kačkavalj je uvek za kraj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: