Lenje tikvice iz rerne

29/06/2018
"Volimo da ih zovemo ne lenje, nego tikvice koje štede vreme i energiju, takođe su i mnogo ukusne "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 768
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice operite tekućom vodom. Nemojte ih ljuštiti. Isecite na krugove oko 3 mm. Nije problem ako su malo deblji.

U veliku najlon kesu sipajte brašno, origano, biber i so.

Tikvice stavite u porcijama i dobro protresite da se brašno svuda zalepi.

Izvadite i poređajte i veliki ravan pleh, obložen papirom za pečenje, da budu naslonjene jedna na drugu.

Odozgo pospite prezlama i svuda sipajte maslinovo ulje.

Pecite na 180 stepeni dok lepo ne porumne.

Prilikom serviranja pospite sitno iseckanom mirođijom i po želji sosom od kiselog mleka i belog luka.

Elementaran, brz i jednostavan recept, uvek sa savršenim rezultatom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar