Pržene pitice sa turskim korama

20/08/2019
"Za ovakav doručak smo spremni da ustanemo rano iz kreveta - toliko ga volimo "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca22
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • turske kore - 1 paket, truglaste
  • viršle - 4 komada
  • sir - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Viršle oljuštimo. Isečemo na pola i svaku polovinu isečemo na 4 jednaka dela po dužini.

U malu posudu odvajamo jedno žumance. U veču posudu odvajamo belance i razbijemo i drugo jaje. Mutimo.

U jaja dodajemo sir, izmrvimo. Promešamo dobro. Uzimamo po jednu koru. U širi deo stavljamo nadev - parče viršle i sir.

Žumance umutimo sa 1 supenom kašikom vode. Četkom premažemo ivice kore.

Prvo savijemo sa strane da se zadrži nade u piticama. Uvijamo prema užem delu.

Nakon što sve pitice uvijemo, ugrevamo masnoću.

Pitice pržimo dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon što budu gotove, vadimo na ubrus da se osuše od masnoće.

Ove pitice sa turskim korama su brz i ukusan doručak.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar