Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pržene pitice sa lukom

Pržene pitice sa lukom

ažurirano:
DzhiDzhi
Početnik
1110
Pržene pitice sa lukom
Fotografije: Dzhi
1 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Poslužite pržene pitice sa lukom za doručak, a savršene su i za pokret ili kada znate da ćete imati gladnice za hranjenje."

Potrebni sastojci

  • testo - gotovo
  • luk - 6 srednjih glavica
  • ljutenica - 5 kašika
  • sir - 300 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk iseckajte i dinstajte dok ne omekša. U posudu stavite ljutenicu, sir, dodajte pripremljeni luk i dobro promešajte.

Od testa pravite jednake loptice i razvijte ih.

Smesu stavite na jedan deo razvijenog testa, zatvorite drugom stranom i pritisnite prstima da se obe strane zalepe.

Na zagrejanom ulju pržite pitice do zlatne boje.

Poslužite pržene pitice sa lukom za doručak, a savršene su i za pokret ili kada znate da ćete imati gladnice za hranjenje.

Pogledajte još i kako da oblikujete piroške.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: