Taljatele sa rikotom, pavlakom i prosekom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
20/08/2019
"Da li samo nama ovaj recept zvuči kao kulinarska izjava ljubavi "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano355
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • taljatele - 250 g
  • rikota - 100 g
  • pavlaka - 220 g, za kuvanje
  • luk - 1 glavica, srednja
  • pečurke - 250 g
  • proseko - 100 ml
  • grana padano - 100 g
  • mocarela - 80 - 100 g, zrela
  • beli biber - 2 prstohvata
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

1. Isecite luk i pržite ga u maslinovom ulju dok ne omekša. Stavite prstohvat soli i pečurke, očišćene i isečene na kriške. Kuvajte još 4-5 minuta, periodično mešajte.

2. Sipajte aromatično penušavo italijansko vino Proseko i sačekajte 1-2 minuta da alkohol ispari, nemojte prestajati da mešate.

3. Sipajte rikotu i pavlaku sa belim biberom i još soli i kuvajte sos na tihoj vatri 5-6 minuta.

4. Za to vreme skuvajte taljatele al dente. Obično na pakovanju stoji koliko je minuta potrebno da biste pripremili pastu al dente.

5. Kad pasta bude gotova, uzmite rešetkastom kašikom od taljatela, nemojte da se trudite da ih cedite i stavite ih u sos. Lagano pomerajte tiganj napred-nazad pomešajte dobro testeninu sa atomatičnom sosom i ako je potrebno sipajte još malo vode iz kuvanja.

6. Nemojte prestajati da pravite iste pokrete i stavite parmezan, čim se i on integriše dodajte rendanu zrelu mocarelu - ona liči na naš kačkavalj i razvlači se, zato promešajte samo 2-3 puta i skinite sa vatre.

7. Odmah rasporedite testeninu u tanjire i servirajte.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar