Način pripreme
Taljatele stavljamo da se kuvaju u vodi - posoljenoj. U istu vodu sipamo oko 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Nakon što se talajatele skuvaju procedimo od vode i posipamo sa malo belog bibera.
Dok se testenina kuva pečurke operemo lepo i isečemo na tanke kriške. Slaninu takođe isečemo, ali na žilijen. Kisele krastavčiće na kockice.
U tiganj sipamo dve supene kašike maslinovog ulja i stavljamo da se ugreje. U njemu propržimo sastojke. Redom dodajemo prvo pečurke, nakon toga slaninu, a na kraju i kisele krastavčiće. Vremenska razlika između prženja svih sastojaka je jedan minut.
Čim se sve proprži dodajemo taljatele, oceđene od vode. Lepo promešamo i nakon minut u tiganj sipamo i pavlaku. Ponovo promešamo i kad se tečnost zgusne skidamo sa vatre.
Dok je testenina još topla, podelimo je u dva tanjira i odozgo izrendamo kačkavalj da se rastopi. Jelo serviramo toplo.