Kačkavalj iz rerne sa crvenom paprikom i origanom

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/08/2019
"Kada pripremamo nešto toliko ukusno, žurimo da se pohvalimo svima, i da podelimo recept "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano201
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite paprike, namažite ih spolja i iznutra sa malo maslinovog ulja i soli i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

2. Kačkavalj isecite oblik pleha u kojem ćete peći. Moj savet je da bude glinena posuda, mala. Ja pripremam dve okrugle glinene posude 15 cm prečnika, isečem dva kruga kačkavalj po 150 g svaki

3. Na dno posude stavite maslinovo ulje i poređajte polovinu paprika - oljuštenih. Pospite sa malo origana, po želji možete staviti i beli luk, isečen na kriške.

4. Stavite pločice kačkavalja, pospite preostalim origanom i odozgo stavite preostale paprike.

5. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok kačkavalj ne postane zlatan i lepe boje.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar