Krompir sote sa mirođijom i belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70513
22/08/2019
"Lagani i brzi krompirići, napravljeni na tiganju, sa poznatom i voljenom aromom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano51
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir dobro operemo i očistimo, oljuštimo ga i stavljamo da provri u posoljenoj vodi. Ne ostavljate krompir da bude mnogo mekan, treba da ostane polu skuvan.

Poluskuvan krompir isečemo na krupne parčiće i zapržimo, dok ne dobiju zlatastu koricu u prethodno zagrejanom maslacu.

Na kraju promešamo krompir sa sitno isečenom mirođijom i pasiranim belim lukom i ostavljamo ga na ringli 1-2 minuta.

Po želji isečenu mirođiju i pasirani beli luk možemo da dodamo i nakon što sklonimo krompiriće s ringle i onda će biti svežiji. Posipamo sotirani krompir biberom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar