Namaz od pečenog patlidžana, leblebija i sušenog paradajza

22/08/2019
"Jedni ga zovu namaz, drugi predjelo, a mi se ne raspravljamo - samo jedemo sa zadovoljstvom "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano232
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom sedmice10
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ispecite patlidžan u ugrejanoj rerni dok ne bude gotov. Ostavite da se ohladi i oljuštite ga.

U blenderu sameljite patlidžan sa belim lukom i sušenim paradajzom.

Nakon toga sameljite leblebije pomešane sa maslinovim uljem. Možete sve odjednom ako je posuda za blender velika.

Spojite dve smese i dodajte sveže iscešen sok od pola limuna, biber i so po ukusu. Sve dobro promešajte da se sastojci pomešaju i stavite u frižider na 1 sat.

Servirajte namaz sa prepečenim kriškama hleba.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar