Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Umak»Namaz od pečenog belog luka

Namaz od pečenog belog luka

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
494131163
Namaz od pečenog belog luka1 / 2
11/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Sa svežim povrćem ili hrskavim bagetom - probajte naš namaz od pečenog belog luka i nećete pogledati drugi"

Potrebni sastojci

  • majonez - 1/4 šolje
  • beli luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 1 - 2 kašičice
  • kiselo mleko - 5 supenih kašika
  • senf - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite beli luk na čenove. Poređajte ih u pleh, nemojte ih ljuštit. Naprskajte ih maslinovim uljem i pecite između 20 i 30 minuta u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ostavite da se ohladi nekoliko minuta, nakon toga očitite od ljuske, posolite i izgnječite na glatko pire.

Dodajte majonez, kiselo mleko i senf.

Mutite dok ne dobijete kremastu smesu, začinite solju i biberom i ostavite da se ohladi pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: