Način pripreme
1. Operite povrđe i poređajte u namazan pleh - patlidžan isecite na dva dela, paprike rasecite, a glavicu belog luka očistite od spoljašnjih listova i isecite na jedan prst od vrha.
Pospite maslinovim uljem i solju i pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni.
2. Oljuštite sve, beli luk samo pritisnite u osnovi i čenovi će sami izaći. Sačekajte da se ohladi.
Iseckajte pečeno povrće na trake i začinite solju, maslinovim uljem, iseckanim peršunom i sirćetom.
Za jači ukus belog luka dodajte dodatno nepečene čenove.
3. Krugove kozijeg sira možete zapeći na suvom tiganju ili ostaviti tako. Stavite u centar tanjira po jedno parče sira i oko njega rasporedite salatu.
Pospite salatu od povrća zapečenim susamom i servirajte.
Prijatno! Salata od pečenog patlidžana sa kozijim sirom je gotova.