Pečurke sote

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2133k196
Pečurke sote
Fotografije: marcheva14
1 / 3
29/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Za samo 20 minuta ćete imati najukusnije sotirane pečurke!"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 800 g, Kraljevski šaminjoni
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - vezica, usitnjen
  • mirođija - usitnjena
  • maslac - 30 g
  • maslinovo ulje - 40 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke se očiste vlažnim kuhinjskim ubrusom i oljušte se. Iseku se na kriške, ali se ne skida stručak.

Zagreva se maslac u tiganju i dodaju se čenovi belog luka, prepolovljeni na dva dela.

Kada se istopi maslac, dodaju se pečurke i maslinovo ulje. Kuva se nekoliko minuta dok ne promene boju, uz pažljivo mešanje da se ne oštete.

Posipaju se solju, biberom i usitnjenim peršunom i mirođijom. Ostavljaju se još 3-4 minuta.

Serviraju se vruće.

Beleška: Koristila sam Kraljevske šampinjone, jer su veće i sočne, ali može da se koristi i obična pečurka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: