Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa paradajzom i bosiljkom

Kačamak sa paradajzom i bosiljkom

Kačamak sa paradajzom i bosiljkom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Mislite da je običan kačamak ukusan, ali šta ćete tek misliti kad probate ovaj aromatični recept sa paradajzom i bosiljkom"

Potrebni sastojci

  • palenta (kukuruzno brašno) - 1 šolja
  • voda - 1 l
  • sir - grudva
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslac - grudva
  • paradajz - 1 komad
  • bosiljak - 3 - 4 lista, svež
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu sipajte u šerpu i dodajte kukuruzno brašno (palentu). Dodajte so i sačekajte da proključa. Mešajte drvenom kašikom bez pauze. Čim počne da se odvaja od zidova, isključite vatru i sklonite.

Napravite zapršku u tiganju. Sipajte maslac, dodajte alevu papriku i lagano je zapržite, ali pazite da ne zagori.

Operite paradajz i nasecite ga na kolutove, a bosiljak na sitno.

U pleh rasporedite polovinu kačamaka. Pospite ga sirom, pa prelijte polovinom zaprške od aleve paprike. Poređajte kolutove paradajza i bosiljak da prekrijete celu površinu.

Rasporedite ostatak kačamaka odozgo. Ponovo pospite sirom i preostalom zaprškom.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: