Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Ljute papričice u teglama bez kuvanja

Ljute papričice u teglama bez kuvanja

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4661205k172
Ljute papričice u teglama bez kuvanja
Fotografije: Iliana Parvanova
2 / 5
23/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
1
"Dodajte u vašu kolekciju zimnice i nekoliko tegli ovih ljutih papričica - fantastične su"

Potrebni sastojci

  • količine za jednu malu teglu
  • papričice - 1 šaka
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 i 1/2 kašičica
  • sirće - do pola tegle
  • peršun - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Predivno je kada imate teglicu ljutih paprika sa jedinstvenim antibakterijskim dejstvom tkom hladnih zimskih dana. Pripremaju se za samo nekoliko minuta, a imate ih tokom cele zime.

Uberite iz bašte ili kupite na pijaci šarene ljute papričice (narandžaste i crvene). Odsecite im drške i dobro ih operite.

Prema količini papričica odredite i broj tegli, koje će vam biti potrebne - otprilike 1 šaka papričica za 1 teglu. Koristite manje tegle (270 g). Operite tegle i osušite ih. Veoma je važno da budete sigurni da su poklopci svih tegli ispravni i da će dobro zatvoriti.

Poređajte ravnomerno u tegle žute i crvene paprike - ni mnogo ni malo. U svaku teglu sipajte 1 kašičicu soli i kašičicu i po šećera. Odozgo možete staviti nekoliko strukova peršuna, po želji.

Nakon toga sipajte do pola tegle vinsko sirće i dopunite vodom. Dobro zatvorite tegle i promućkajte, da se uverite da su dobro zatvorene i da se rastvore šećer i so. Prepuručljivo je da se tegle promućkaju svakog dana bar jednom i da se čuvaju na hladnom i tamnom mestu.

Nakon 3-4 nedelje papričice su spremne za konzumaciju. Nakon prve i tokom druge nedelje postoji mogućnost da se tečnost u teglama zamuti, ali će se tokom narednog perioda izbistriti uz konstantno mućkanje svakog dana.

Veoma jednostavan i brz recept za pripremu hrskavih, sirovih, ljutih paprika u tegli bez kuvanja. Prekrasna dopuna za ukusna topla jela tokom zime!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: