Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa breskvama i limunom

Mafini sa breskvama i limunom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Mafini sa breskvama i limunom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
"Želite da se razmazite - onda probajte ove neverovatno ukusne i nežne mafine sa breskvama"

Potrebni sastojci

  • brašno - 225 g
  • kiselo mleko - 125 g
  • šećer - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • suncokretovo ulje - 6 kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limun - 1 komad, bio
  • breskve - 1 komad
  • slatko od kajsija - 2 kašike
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli. Dodajte šećer.

U drugoj posudi razbijte jaja, sipajte ulje, dodajte kiselo mleko, sok i narendanu koru limuna.

Homogenizujte dobro sastojke i sipajte ih u suvu smesu, mešajući kašikom.

U kalupe za mafine stavite papirne korpice. Napunite dve trećine sva korpice prirpemljenom smesom.

Na svaki mafin stavite tanko isečene kriške breskvi.

Ispecite mafine na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom dok ne dobiju prijatnu preplanulost.

Izvadite gotove mafine s breskvama iz rerne i dok su još tople namažite ih slatkom od kajsija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: