Način pripreme
Mafini sa breskvama kojima nećete odoleti!
Namažite maslacem 12 silikonskih kalupa za mafine, pospite ih šećerom i dodajte u frižider, dok ne spremite smesu.
U posudi umutite jaja sa šećerom 5-6 minuta. Dodajte blago istopljeni maslac i kašiku pavlake ili svežeg mleka.
Prosejte brašno sa dve vanile, prstohvatom soli i jednom kesicom praška za pecivo. Dodajte ga u porcijama u smesu od jaja mešajući kašikom. Aromatizujte prstohvatom narendane kore limuna.
Isecite breskve na male parčiće. Dodajte ih u smesu. Izavdite ohlađene kalupe, stavite ih u metalne kalupe za mafine i napunite dve trećine njihovog obima.
Ispecite aromatične voćne mafine na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni na oko 20 minuta.
Izvadite gotove mafine iz gnezda i ohladite na rešetki.
Nek vam je slatko uz ove sočne mafine sa breskvama!
Beleška: možete da koristite samo metalne kalupe za mafine ili kakve imate kod kuće!