Raskošan čizkejk sa čokoladnom glazurom

23/08/2019
"Sve najlepše stvari na svetu su nezakonite, nemoralne ili ... čokoladne "
Priprema35 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano65
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, sa kakaom
  • maslac - 80 g, mekan
  • za krem
  • pavlaka - 200 ml, slatka
  • sitan sir - 250 g, kremast
  • krem sir - 1 paket, može i bez, zavisi koliko jak ukus želite
  • glazura
  • pavlaka - 100 ml
  • čokoladna kuvertira - 100 g
  • ulje - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljemo keks i u njega dodajemo maslac. U kalup za tortu i na papiru za pečenje oblikujemo koru.

Ostavljamo u frižideru da se stegne 20-ak minuta.

Krem pripremamo tako što prvo umutimo pavlaku, ali ne do kraja. Dodajemo sitan sir i sir i mutimo dok ne dobijemo homogenu i mekanu smesu.

Sipamo preko kore i stavljamo na bar 2 sata u frižider.

Pripremamo glazuru tako što na pari ugrevamo pavlaku. čokoladu i kašiku ulja za sjaj. Držimo dok se čokolada ne rastopi.

Ostavljamo da se ohladi i prelivamo kolač. Stavljamo čizkejk u frižider na jednu noć.

Za ukras čizkejka sa čokoladnom glazurom sam koristila kornet za sladoled, čokoladne loptice i bombone. Nisam imala šarene bombone i iseckala sam malo voća za boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar