Svinjska džigerica u pavlaci

VecaVeca
Početnik
268
80
24
3
22/08/2019
"Stara dobra džigerica nas uvek iznenadi nekom novom varijantom "
Priprema50 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano697
  • Pregledi tokom meseca105
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 500 g
  • crni luk - 2 glavice
  • kisela pavlaka - 200 g
  • brašno - 100 g
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • pirinač - 50 g
  • ulje - po potrebi
  • voda - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku džigericu iseći na parčad željene debljine i dužine (najbolje na uže, a duže komade). Posoliti i ostaviti da odstoji u frižideru (dok se uprži crni luk).

Na zagrejanom ulju propržiti sitno seckan crni luk. Džigericu izvaditi iz fržidera, uvaljati je u brašno i dodati u šerpu sa lukom. Umešati univerzalni začin, naliti vodom i dinstati (povremeno dolivajući vodu jer tokom dinstanja ispari). Tokom dinstanja povremeno promešati.

Kada džigerica omekša, dodati razmućenu kiselu pavlaku, izmešati i ostaviti da se krčka još petnaestak minuta na tihoj vatri.

Pirinač obariti i posoliti. Na sredinu tacne (tanjira)staviti pirinač, okolo rasporediti džigericu i poslužiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar