Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta s domaćim kremom

Keks torta s domaćim kremom

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Keks torta s domaćim kremom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
8
"Da li ste danas spremili nešto slatko? Predlažemo vam jednu neverovatno brzu i ukusnu keks tortu s domaćim kremom od vanile. Klasika!"

Potrebni sastojci

  • keks - 450 g
  • šećer - 14 kašika
  • brašno - 8 kašika
  • sveže mleko - 1 litar
  • žumance - 2 komada
  • vanila - 2 komada
  • orasi - 1 šolja, izmrvljeni
  • maslac - 50 grama, ili margarin
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko i šećer stavimo da provri i mešamo dok se šećer ne istopi. Bolje je da je posuda veća, da bi mućenje mikserom bilo lakše nakon toga.

Žumance se umuti s brašnom i s malo vode. Kada provri mleko, postepeno se dodaju umućena žumanca s brašnom, i nastavljamo da mutimo mikserom.

Kad se dobro umuti krem ostavi se da vri 3-4 minuta. Nakon toga dodamo maslac i vanilu. Meša se dok krem upije maslac.

U odgovarajuću posudu (27x27) ređa se jedan red keksa i preliva toplim kremom, posipa se orasima i tako dok se ne istroši keks.

Gotovu keks tortu posipamo mlevenim orasima (može narendana čokolada ili šarene mrvice).

Ostavlja se na hladnom mestu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3.5
51
40
30
21
10
Oceni: