Način pripreme
1. Oljuštite patlidžan, isecite na tanke krugove i ostavite u posoljenoj vodi da se ocedi gorak sok. Da krugovi ne bi isplivali na površinu, pritisnite ih krompirom, neoljuštenim.
2 Nakon što patlidžna odstoji u vodi, ocedite ga i operite ponovo.
3. Oljuštite i isecite krompir na krugove iste debljine.
4. Namažite dno pleha prečnika 28x18 cm, poređajte sloj patlidžana i pospite preko njih maslinovo ulje, so, bosiljak i biber. Isecite na krugove malo belog luka i rasporedite ravnomerno.
5. Nastavite sa slojem krompira, ponovo sipajte maslinovo ulje, so, beli luk i začine Rešajte dok ne potrošite sastojke. Prelijte sa 1 i 1/2 šolje za kafu vode i pokrijte aluminijumskom folijom.
6. Stavite u pleh u ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 35 minuta, nakon toga skinite foliju i pecite dok voda ne ispari i dok ne dobije zlatnu boju.
7. Umutite jaja sa svežim mlekom i kiselim mlekom, kiselom pavlakom, brašnom i praškom za pecivo. Začinite solju i biberom i prelijte jelo ovom smesom. Pecite još 10 minuta ili dok odozgo ne porumeni.
Servirajte ovo ukusno zapečeno jelo da krompirom i patlidžanom toplo na vašoj trpezi. Lagano, prijatno i jednostavno.
Prijatno!