Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečeno jelo sa patlidžanom i paradajzom

Zapečeno jelo sa patlidžanom i paradajzom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Zapečeno jelo sa patlidžanom i paradajzom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
08/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Fantastično ukusno zapečeno jelo sa mlevenim mesom i patlidžanom - savršeno je za večeru"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • mleveno meso - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz - 4 komada
  • ulje - za prženje
  • biber
  • so
  • kačkavalj - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se opere i iseče na debele kriške. Posoli se i ostavi u pleh da pusti gorak sok.

Pripremite ostale sastojke. Luk se očisti i sitno isecka. Može se i narendati.

Stavite mleveno meso u veliku posudu. Dodati crni luk, so, biber i začine po ukusu /kumin/. Svi sastojci su dobro izmešani.

Paradajz se opere i iseče na kriške. Beli luk se oljušti i iseče na kriške.

Kačkavalj je narendan.

Patlidžan se opere i ocedi.

Zagrejte više ulja u tiganju. Patlidžan se prži sa obe strane i ređa u pleh. Po vrhu rasporedite aromatizovano mleveno meso.

Raspoređuje se i beli luk. Po vrhu rasporedite seckani paradajz. Stavlja se u rernu dok se svi proizvodi ne skuvaju.

Zapečeno jelo se posipa kačkavaljem i vraća u rernu dok se ne zapeče.

Zapečeno jelo sa patlidžanom i paradajzom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: