Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Vegetarijansko zapečeno jelo sa patlidžanom

Vegetarijansko zapečeno jelo sa patlidžanom

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Vegetarijansko zapečeno jelo sa patlidžanom
Fotografije: Diana Kostova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Možda nema mesa u ovom zapečenom jelu, ali je i pored toga neverovatno ukusno"

Potrebni sastojci

  • mocarela - 300 g
  • parmezan - 300 g rendan
  • patlidžan - 1 i 1/2 kg
  • so
  • biber
  • ulje - za prženje
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 800 g iseckan
  • bosiljak - 1 veza
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan isecite na kolutove, posolite ga i ostavite 20 minuta da pusti gorak sok. Operite i osušite kolutove.

Propržite beli luk u dubokom tiganju. Dodajte seckani paradajz, posolite i pobiberite. Ostavite deset minuta.

U drugom tiganju propržite patlidžan. Na dno pleha sipajte paradajz sos, a na vrh sloj patlidžana, pa ponovo sos.

Patlidžan pospite paradajz sosom sa bosiljkom, parmezanom i mocarelom.

Pecite jelo od patlidžana 40 minuta na 180 stepeni.

Poslužite vegetarijansko zapečeno jelo sa patlidžanom nakon što se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: