Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Dijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

Dijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Dijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Ukusno i zdravo zapečeno jelo sa pečenim povrćem - leti obavezno jelo"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • tikvice - 2 komada
  • paprike - 8 komada, zelene
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1/2 šolje
  • sok od paradajza - 1 l
  • beli luk - 6 čenova
  • sitni sir - 250 g
  • peršun - za posipanje
  • so - po ukusu
  • preliv
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i ogulite patlidžane i tikvice, naseckajte na kolutiće i stavite ih posebno u posude, pospite solju i ostavite sa strane na 30 minuta.

Ispecite paprike i ogulite, očistite od kočnja i semenki. Nakon odeđenog vremena, ispecite kolutiće tikvica i patlidžana u tepsiji podmazanoj uljem dok se ne dobije zlatkasta boja.

Naseckajte paprike na komadiće.

U šerpu sipajte ulje i dodajte sitno naseckan luk, propržite dok ne omekša. Dodajte sok od paradajza i kuvajte dok se malo ne zgusti. Dodajte naseckane paprike i nakon što ponovo provri, skinite sa ringle. Dodajte naseckane čenove belog luka i posolite po ukusu, izmešajte.

U pravougaonu tepsiju, podmazanu uljem, poređajte red pečenog patlidžana, red pečenih tikvica, zalijte delom smese od paradajza i izravnajte.

Pospite sitnim sirom i ponovo red patlidžana, red tikvica i smese od paradajza, izravnajte i pospite sitnim sirom.

U posudi umutite jaja i dodajte kiselo mleko, izmešajte i zalijte zapečeno jelo od povrća.

Pospite naseckanim peršunom i stavite tepsiju u prethodno zagrejanu rernu na 180°C, pecite dok preliv ne postane zlatkaste boje.

Dijetalno zapečeno jelo sa patlidžanom i tikvicama je ukusno i zdravo za ručak ili večeru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: