Način pripreme
Patlidžan i tikvice se iseku po dužini. Zapeku se na roštilju ili na gril tiganju. Posole se.
U tiganju se dinsta sitno isečen luk i beli luk. Dodaje se mleveno meso.
Zaprži se i dodaje se oljušten i na sitno isečen paradajz i aleva paprika.
Smesa se začinjava biberom i isečenim peršunom.
Pravougaona posuda za pečenje se maže uljem.
Poređa se red tikvica. Preko njih se stavlja deo mlevenog mesa. Sledi red patlidžana i mlevenog mesa. Završava se redom tikvica.
Zapečeno jelo se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni na 10-15 minuta.
Odozgo se musaka sa tikvicama i patlidžanom posipa nerendanim kačkavaljem i zapeče se dok se kačkavalj ne zarumeni.
Prijatno uz ovo ukusno zapečeno jelo sa tikvicama, patlidžanom i mlevenim mesom!