Ukrajinske rolnice od svinjetine i pečuraka

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
29/08/2019
"Isecite na tanko, servirajte sa vinom - ostalo je jasno, zar ne "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg
  • pečurke - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 3 komada (tvrdo skuvana)
  • brašno - 50 g
  • maslac - 50 g
  • bujon - 400 ml, od pečuraka
  • pavlaka - 200 g
  • so - 3 prstohvata
  • biber - 1/2 kašičice, mleveni
  • ulje - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjetina se seče na parčiće, sve se istuca, soli se i posipa se biberom. Pečurke se operu, skuvaju se i iseku se na sitno. Luk se seče na sitno i zaprži se u ulju.

Meša se sa pola skuvanih pečuraka i jajetom isečenim na sitno. Ovaj nadev se raspoređuje pomoću kašičice preko svakog parčeta mesa, uvija se u rolnu i vezuje se koncem.

Prelivaju se vodom, tek toliko da prekrije rolnice, i dinsta ju se na laganoj vatri dok meso ne omekša.

Priprema se sos od pečuraka, pri čemu se brašno zaprži u maslacu dok ne postano zlatasto, dodaje se bujon, pavlaka, so i ostali isečene pečurke i sve se promeša.

Gotove rolnice se prelivaju sosom od pečuraka i dinstaju se još 15 minuta na slaboj vatri.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
29.08.2019 23:33
Ovo je predivno
0
0