Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Zapečena Jela»Komadići svinjetine u sosu od pečuraka sa tikvicama i krompirom

Komadići svinjetine u sosu od pečuraka sa tikvicama i krompirom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3612k228
Komadići svinjetine u sosu od pečuraka sa tikvicama i krompirom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 8
09/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Aromatično svinjsko meso u sosu od pečuraka i sočnim povrćem, serviran sa ukusom i stilom - to je naš današnji predlog"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pečurke - 200 g
  • brašno - 1 kašika
  • biber
  • so
  • belo vino - 50 ml
  • krompir - 3 - 4 komada
  • tikvice - 1 komad
  • kačkavalj - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na sitne kockice. Izdinstajte u malo ulja.

Dodajte sitno iseckan luk. Nakon nekoliko minuta dodajte i isečene pečurke.

Pospite brašnom, dodajte začine i sipajte vino i vodu (oko 300 ml). Nakon desetak minuta skinite sa vatre.

Krompir i tikvice isecite na kolutiće. Poređajte ih u podmazan pleh i ređajte ukrug.

U sredinu sipajte meso sa sosom. Jelo pecite na 200 stepeni 30-40 minuta. Izvadite i pospite rendanim kačkavaljem i svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: